Werk je graag

 • in een klein, hecht team,
 • nauw samen met betrokken collega’s,
 • in een functie met veel afwisseling,
 • oplossingsgericht,
 • in een maatschappelijk relevante organisatie

Lees dan zeker verder!

Verderop in deze vacature vind je meer informatie over VPTZ Nederland in het algemeen en de VPTZ Academie in het bijzonder. Eerst schetsen we graag wat je in deze baan kunt verwachten.

Een gemiddelde werkdag op het academiesecretariaat bestaat eigenlijk niet. In feite zorg je ervoor dat de 240 trainingen die wij op jaarbasis geven, gepland, georganiseerd en uitgevoerd worden. Dit levert terugkerende werkzaamheden op, maar ook projecten die je van tevoren niet kunt bedenken of plannen. Om je toch een beeld te geven:

Elke dag
– Je beantwoordt vragen van organisaties, deelnemers en trainers via telefoon en mail.
– Je handelt de administratie af van de trainingen die de komende tijd gepland staan. Zo zorg je voor de verzending van uitnodigingen, programma’s en deelnemerslijsten, houd je alle betrokken partijen geïnformeerd en verstuur je het lesmateriaal.

O ja, dit alles doe je niet alleen: dit werk deel je in onderlinge afstemming met jouw directe collega.

Regelmatig
– Je verwerkt afmeldingen en andere wijzigingen in het administratiesysteem.
– Afhankelijk van de afspraken die je met jouw collega gemaakt hebt over de verdeling van het werk plan je incompanytrainingen, houd je je bezig met wijzigingen in de trainingen op basis van open inschrijving, bel je een rondje langs de leden om deelnemers te werven voor een training die nog niet vol is of verwerk je de evaluaties van trainingen die geweest zijn.
– Wekelijks heb je overleg met de academie.
– Tweewekelijks heb je lunchoverleg met alle collega’s van VPTZ Nederland.

Op gezette tijden
– In de zomermaanden en in december/januari houd je je bezig met de voorbereidingen voor het komende halfjaar. Denk aan het verwerken van aanpassingen aan de trainingsmaterialen en het reproduceren en klaarleggen van het trainingsmateriaal voor de komende tijd.
– Ook de jaarplanning voor de 140 trainingen op basis van open inschrijving maak je in de zomermaanden. Let wel: voor het volgende kalenderjaar.

Incidenteel
Er is weleens een trainer ziek, een locatie die een dubbele boeking heeft of de materialen voor een training blijken niet aangekomen te zijn. Dan schakel je snel met je collega’s en laat je eventueel alles uit je handen vallen om dit op te lossen.

Voor wie je dit allemaal doet?
Voor onze ruim 200 leden die vrijwilligers inzetten in de palliatieve terminale zorg: bij mensen thuis, in hospices of op palliatieve units.

En dan nog wat achtergrond
VPTZ Nederland is de koepel voor lokale en regionale vrijwilligersorganisaties in de palliatieve terminale zorg. Vanuit ons kantoor in Amersfoort (tegenover het station) vertegenwoordigen en ondersteunen we met 13 collega’s onze ruim 200 lidorganisaties.

We zetten ons bij VPTZ Nederland in om de belangen van onze leden te behartigen en stimuleren de kwaliteit van zorg en ondersteuning onder andere met een landelijk aanbod van trainingen, het Kwaliteitskompas VPTZ en (onderlinge) kennisuitwisseling.

Bij de VPTZ Academie verzorgen wij met 5 collega’s trainingen voor vrijwilligers en hun coördinatoren en bestuurders. Dit zijn trainingen op basis van open inschrijving die we door het hele land aanbieden en incompanytrainingen bij organisaties ‘aan huis’. De trainingen worden gegeven door een groep van 27 zelfstandige trainers.

Wat we je bieden
We bieden je een leuke, zelfstandige functie met veel afwisseling. We starten met een jaarcontract, met de nadrukkelijke intentie dit daarna om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd. We volgen de CAO VVT. De functie is ingeschaald in schaal 40.
Vanwege de CAO-wijzigingen geldt per 1 oktober 2023 een salarisverhoging van 5%, per 1 maart 2024 2,5% en per 1 oktober 2024 2,5%.

Herken jij je ten slotte in de volgende kenmerken? Dan kijken we uit naar je reactie!

 • collegiale teamplayer
 • flexibel
 • in staat om structuur aan te brengen en prioriteiten te stellen
 • gewend te werken met MS office, snel ingewerkt in het softwarepakket voor de cursistenadministratie
 • sterk in relatiebeheer, klantvriendelijk en communicatief vaardig
 • denkt in mogelijkheden
 • kan ook onder tijdsdruk accuraat werken
 • ervaring in het maken van planningen is een pré
 • erg goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift
 • mbo/mbo+ werk- en denkniveau

Meer informatie?
Neem contact op met Marieke Zijlstra, manager van de VPTZ Academie. Je bereikt haar via training@vptz.nl of op 033 760 10 70 (keuze 2). Bij afwezigheid van Marieke kan een van de andere collega’s je vragen waarschijnlijk ook heel goed beantwoorden.

Reageren?
Je reactie ontvangen wij graag in de vorm van een motivatie en CV, via mzijlstra@vptz.nl.

___

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.