VPTZ Nederland is de koepel voor lokale en regionale vrijwilligersorganisaties in de palliatieve terminale zorg. We vertegenwoordigen en ondersteunen onze ruim 200 lidorganisaties. Kenmerkend en uniek voor onze leden is dat zij hun belangrijke werk doen met behulp van circa 13.000 vrijwilligers. We zetten ons elke dag voor 100% in om de belangen van onze leden te behartigen, stimuleren de kwaliteit van zorg en ondersteuning onder andere met een landelijk aanbod van (digitale) trainingen, het Kwaliteitskompas VPTZ, belangenbehartiging en (onderlinge) kennisuitwisseling.

Wij zoeken een bevlogen communicatieadviseur (32 uur)

Wat ga je doen?
In deze allround functie krijg je de ruimte om met alle aspecten van het communicatievak aan de slag te gaan. Je denkt mee en vooruit; van het vaststellen van de communicatiestrategie tot en met het uitvoeren van het jaarplan communicatie. Je onderhoudt proactief contacten met de media en je bent lid van de redactie van ons magazine Antenne. Je hebt een vlotte pen en schrijft o.a. heldere teksten over relevante en actuele thema’s voor onze website, nieuwsbrieven en social media-kanalen. Je ondersteunt en adviseert onze lidorganisaties bij hun communicatievraagstukken. In voorkomende gevallen kun je ook gevraagd worden een project te leiden of ad hoc worden ingezet bij een van onze overige activiteiten. Kortom, een heel gevarieerd takenpakket. In 2024 vieren we het 40-jarig bestaan van VPTZ Nederland. Een jaar waarin we op allerlei manieren de publiciteit zoeken. Jij krijgt hierin een belangrijke rol.

Wie zoeken we?
We zoeken een creatieve collega die een aanstekelijke energie en drive meebrengt om dingen voor elkaar te krijgen. Jij stroopt je mouwen op en gaat aan de slag, zelfstandig en in teamverband. Je weet de juiste mensen met je mee te krijgen om het beste resultaat te bereiken. Daarbij kun je als geen ander hoofd- en bijzaken onderscheiden en gaat prioriteiten stellen je goed af. Last but not least ben je bij de tijd als het gaat om alle beschikbare communicatiemiddelen. Jij weet een mooie integrale mix te bedenken en in te zetten, passend bij VPTZ Nederland en de leden.

Het bureau van VPTZ Nederland bestaat uit 14 mensen. Je valt rechtstreeks onder de directeur.

Wat vragen we van je?

  • Je hebt hbo/academisch denk- en werkniveau;
  • Je hebt (ruime) ervaring als communicatieadviseur en je kunt ontwikkelingen goed vertalen naar de communicatiepraktijk;
  • Je kent de wereld van de palliatieve en terminale zorg waarin VPTZ Nederland actief is of je maakt je die snel eigen;
  • Je hebt ervaring op verschillende niveaus: strategisch, maar ook tactisch en operationeel;
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend;
  • Je hebt een proactieve en resultaatgerichte houding;
  • Je weet mensen te enthousiasmeren en inspireren, met gevoel voor relatie en verhouding;
  • Je bent omgevingsbewust, flexibel, kunt snel schakelen en vindt het leuk om in een klein team te werken.

Wat bieden wij?
We bieden je een uitdagende, zelfstandige functie met veel verantwoordelijkheden, waarin je voor en met onze leden echt het verschil kunt maken. Het kantoor van VPTZ Nederland ligt direct tegenover centraal station Amersfoort en kent een prima bereikbaarheid met gratis parkeergelegenheid. We zijn een klein, slagvaardig team met een informele sfeer. In overleg bestaat de mogelijkheid om voor een deel thuis te werken.

We starten met een jaarcontract, met de nadrukkelijke intentie dit daarna om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd. We volgen de CAO VVT. De functie is ingeschaald in schaal 60.

Herken jij je in bovenstaand profiel dan zien we jouw motivatiebrief en CV graag voor 9 december 2023 tegemoet ter attentie van Carla Aalderink, directeur, caalderink@vptz.nl. Voor meer informatie kun je bellen met Esther Verhoeven, onze huidige communicatieadviseur. Zij is bereikbaar via 06 – 34490464.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.