VPTZ Nederland is de koepel voor lokale en regionale vrijwilligersorganisaties in de palliatieve terminale zorg. We vertegenwoordigen en ondersteunen onze ruim 200 lidorganisaties. Kenmerkend en uniek voor onze leden is dat zij hun belangrijke werk doen met behulp van circa 12.500 vrijwilligers. We zetten ons elke dag voor 100% in om de belangen van onze leden te behartigen, stimuleren de kwaliteit van zorg en ondersteuning onder andere met een landelijk aanbod van (digitale) trainingen, het Kwaliteitskompas VPTZ, belangenbehartiging en (onderlinge) kennisuitwisseling.

Wij zoeken met spoed een

Coördinator Kennis & Informatie (24 uur)

Wat ga je doen?

In deze afwisselende functie ben je het eerste aanspreekpunt voor onze leden wat betreft inhoudelijke vragen/onderwerpen. Je beantwoordt hun vragen, of zorgt ervoor dat zij in contact komen met de juiste collega. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de VPTZ Kennisbank: dé plek waar onze leden alle voor hen relevante informatie kunnen vinden. Ook verstrek je informatie aan potentiële leden omtrent lidmaatschap en beoordeel je lidmaatschapsaanvragen aan de hand van de vastgestelde lidmaatschapscriteria.

Samen met de beleidsadviseur Lobby en Belangenbehartiging ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming van de jaarlijkse registratierapportage. Je zorgt in samenwerking met een externe partij voor de vragenlijst en controleert en redigeert de tekst die onderdeel uitmaakt van de uiteindelijke rapportage. Daar waar nodig vertaal je de uitkomsten van de rapportage naar mogelijke actiepunten voor VPTZ en doet hier voorstellen in.

Incidenteel draag je bij aan de organisatie van (thema)bijeenkomsten voor leden. Dat geldt ook voor het opzetten en uitvoeren van projecten ten behoeve van en met leden, die voortvloeien uit ontwikkelingen (zoals wijzigende wet- en regelgeving).

Je bent daarnaast lid van het beleidsteam.

Wie zoeken we?

We zoeken een ervaren, communicatief sterke collega die een aanstekelijke energie en drive meebrengt om onze leden adequaat en klantvriendelijk te ondersteunen. Je gaat graag aan de slag; zelfstandig en in teamverband. Je hebt affiniteit met het verzamelen en interpreteren van (cijfermatige) gegevens. Daarbij kun je als geen ander hoofd- en bijzaken onderscheiden en gaat prioriteiten stellen je goed af. Je bent iemand die het prettig vindt om in een kleine organisatie nauw op te trekken met collega’s en graag onderdeel uitmaakt van een hecht team.

Het bureau van VPTZ Nederland bestaat uit 13 mensen. Je valt rechtstreeks onder de directeur.

Wat vragen we van je?

  • Je hebt hbo denk- en werkniveau;
  • Je hebt (ruime) ervaring in een vergelijkbare functie (bij voorkeur binnen een vereniging) en je kunt ontwikkelingen goed vertalen naar de praktijk van de VPTZ-leden;
  • Je hebt ruime ervaring met Microsoft Office en bij voorkeur ook met AFAS;
  • Je kent de wereld van de palliatieve en terminale zorg waarin VPTZ Nederland actief is of je maakt je die snel eigen;
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend;
  • Je hebt een proactieve, klantvriendelijke en resultaatgerichte houding;
  • Je bent omgevingsbewust, flexibel, kunt snel schakelen en vindt het leuk om in een klein, informeel team te werken.

Wat bieden wij?

We bieden je een uitdagende, zelfstandige functie met veel verantwoordelijkheden, waarin je echt het verschil kunt maken. Het kantoor van VPTZ Nederland ligt direct tegenover centraal station Amersfoort en is ook per auto prima bereikbaar, met gratis parkeergelegenheid.

We starten met een jaarcontract, met de nadrukkelijke intentie dit daarna om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd. We volgen de CAO VVT. De functie is marktconform ingeschaald.

Herken jij je in bovenstaand profiel, dan zien we jouw motivatiebrief en CV graag uiterlijk 5 juni 2023 tegemoet ter attentie van Carla Aalderink, directeur, caalderink@vptz.nl. Voor meer informatie kun je haar ook bellen. Zij is bereikbaar via 06 – 25495497.