Dit zou u moeten lezen, kijken of luisteren…

We attenderen u graag op boeken, muziek, films en theaterstukken die u als lezer van Antenne en Antenne Flits zeker zult waarderen. Lees hier wat onze recensenten van de titels hieronder vinden.

Flinterdun
Indrukwekkende ervaringen op de intensive care

Linda de Roos (48) neemt in Flinterdun de lezer mee naar de plek in het ziekenhuis waar de kwetsbare scheidslijn tussen leven en dood prominent aanwezig is: de intensive care (IC). In waargebeurde verhalen vertelt De Roos wat patiënten, hun naasten en ook zijzelf daar ervaren. Ze vertelt met humor, respect en liefde over de patiënten, maar ook over haar liefde voor het vak van IC-verpleegkundige.

Linda de Roos was in oktober 2021 te gast in het tv-programma De Verwondering. Haar gesprek met Annemiek Schrijver vormt een mooie aanvulling op haar boek. Terug te zien via NPO Start.

Jannie Visser

Auteur: Linda de Roos
Uitgever: De Roos
Omvang: 132 pag.
Prijs: € 15,00

 

Ik hou je hand vast
Troostrijke gesprekken van een verpleegkundige met haar patiënten

Het boek is een verzameling van de meest indrukwekkende verhalen van een verpleegkundige die de afgelopen dertig jaar werkt als raadgever voor terminale kankerpatiënten. De verhalen laten zien hoe verschillend het pad naar het levenseinde kan zijn en hoe divers de individuele uitdagingen en keuzes zijn.

Marian van der Veen

Auteur: Janie Brown
Uitgever: Meulenhoff
Omvang: 271 pagina’s
Prijs: € 20,99 (paperback, € 11,99 (e-book)

 

Ik weet niet wat ik zeggen moet
Hoe praat je over dood, verlies en rouw?

Ik weet niet wat ik zeggen moet is een gids vol praktische tips en handreikingen. Dit boek wil een bijdrage leveren om wat gemakkelijker met elkaar te praten over dood, verlies en rouw.

Jannie Visser

Auteurs: Mariska Overman en Rob Bruntink
Uitgever: Ten Have
Omvang: 144 pagina’s
Prijs: € 17,99 (paperback), € 9,99 (e-book)

 

Met mijn vader is niks mis

‘Met mijn vader is niks mis, wel met de wereld om hem heen.’ Toine Heijmans schreef voor het magazine van de Volkskrant wekelijks een column over zijn vader en diens nieuwe vriend Dr. Alzheimer. Deze columns zijn nu verzameld en in boekvorm uitgegeven. Het is een verslag over het gevecht tegen dementie, over de verwarring, over afscheid nemen.

Gerda Leeuw

Auteur: Toine Heijmans
Uitgever: Atlas Contact
Omvang: 128 pagina’s
Prijs: € 18,99 (hardcover), € 12,99 (luisterboek), € 9,99 (e-book)

 

Je leven in één herinnering
Een verrassende zoektocht naar zin

In Je leven in één herinnering (2020) schrijft onderzoeker en coach Jacky van de Goor over haar gesprekken met honderden, zeer verschillende mensen aan wie ze de vraag voorlegde welke herinnering ze aan het eind van hun leven mee zouden willen nemen. Wat is die allerbelangrijkste herinnering als er maar één gekozen mag worden?

Jan Tuit

Auteur: Jacky van de Goor
Uitgever: Ten Have
Omvang: 186 pag.
Prijs: € 20,99 (paperback), € 9,99 (e-book)