Over VPTZ Nederland

VPTZ Nederland is de koepelorganisatie voor organisaties in de palliatieve terminale zorg door vrijwilligers. Deze zorg wordt thuis, in hospices en steeds vaker ook in zorginstellingen geboden. Wij ondersteunen onze ruim 200 lidorganisaties, behartigen hun belangen en stimuleren de kwaliteit van de zorg en ondersteuning.

Antenne

Via ons magazine Antenne houden we vrijwilligers op de hoogte van relevante ontwikkelingen en delen we ervaringen, boekentips etc.

Publicaties

Diverse materialen om de kennis van (vrijwilligers en) palliatieve terminale zorg te verdiepen en verspreiden.

VPTZ Academie

De vrijwilligers bij onze leden hebben toegang tot (online) trainingen en lesmateriaal via de VPTZ Academie. Zo blijven zij bekwaam en bij de tijd.

Kwaliteitskompas

Ons gereedschap om richting te geven aan kwaliteit en die inzichtelijk te maken.

Nieuws

Grote rol voor vrijwilligers in de palliatieve zorg

Eerder deze week verscheen het advies ‘Leven met het einde in zicht’ van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). Meerdere keren in het rapport wordt de grote waarde van vrijwilligers benadrukt. Wij zijn blij met deze erkenning. Inderdaad zijn vrijwilligers vaak een onmisbare aanvulling op de beroepsmatige zorg en de mantelzorg.

Ik ben al veertien jaar vrijwillige tuinman, zo af en toe samen met de mensen die hier verblijven. Niks fijner dan buiten zijn in het groen.