Symposium ’40 jaar Er Zijn’

In 2024 bestaat VPTZ Nederland 40 jaar. En wie jarig is trakteert! Daarom organiseren we op dinsdag 19 november in theater Flint in Amersfoort het Symposium ’40 jaar Er Zijn’ voor leden, stakeholders en zorgprofessionals, waaraan iedereen kosteloos kan deelnemen.

Wanneer?   dinsdag 19 nov | 13.00 – 16.30 uur
Waar?         Flint in Amersfoort
Deelname?  Klik hier om direct (gratis) aan te melden

De betekenis van ‘40 jaar Er Zijn’
Wat ooit begon met het eerste hospice in Nieuwkoop en de eerste ondersteuning bij mensen thuis in Twente, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke vereniging met meer dan 200 lidorganisaties waar bijna 13.000 vrijwilligers actief zijn. VPTZ Nederland is bijzonder trots op alle vrijwilligers die in de achterliggende 40 jaar een onmisbare, geweldige rol hebben gespeeld – en nu nog spelen – in de palliatieve terminale fase van heel veel mensen. Zij zetten zich dag in dag uit met hart en ziel in voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten, zowel in de thuissituatie, in hospices als in zorginstellingen. In de vorm van een luisterend oor en emotionele en praktische ondersteuning geven zij inhoud aan Er Zijn.

VPTZ Nederland streeft naar palliatieve terminale zorg in een optimaal samenspel tussen mantelzorg, zorg door vrijwilligers en beroepsmatige zorg zodat iedereen kan sterven op zijn/haar plek van voorkeur. Een samenspel dat steeds belangrijker wordt vanwege personeelstekorten in de zorg en het toenemend tekort aan mantelzorgers dan wel hun overbelasting.

 

Sprekers

Toonaangevende sprekers bespreken deze middag het thema Er Zijn. Ieder vanuit een eigen perspectief: de Presentietheorie, de zorgtransitie, de Bedoeling van de zorg en vanuit de zorgpraktijk.

Laat u tijdens deze feestelijke middag inspireren door topsprekers en ga met nieuwe inzichten naar huis!

  • prof. dr. Andries Baart | geestelijk vader van de Presentietheorie, onderzoeker op het gebied zorg, welzijn en dienstverlening en nog steeds betrokken bij Stichting Presentie
  • prof. dr. Marcel Canoy | hoogleraar gezondheidseconomie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, met een focus op de transitie van de zorg
  • Thom Verheggen | opgeleid en begonnen als industrieel ontwerper, begeleider van organisaties bij verandertrajecten en te allen tijde de Bedoeling vooropstellend
  • Tommie Niessen | verpleegkundige, spreker en schrijver, en goed bekend met de dagelijkse zorgpraktijk

Het programma staat onder leiding van middagvoorzitter Frénk van der Linden. Met feestelijke, muzikale intermezzo’s door Marlijn Weerdenburg. We hebben immers ook echt iets te vieren!

AANMELDEN

Heeft u zich aangemeld, maar kunt u toch niet komen (en heeft u geen vervanger kunnen vinden)? Geef dit dan s.v.p. zo snel mogelijk door via info@vptz.nl. Aan deelnemers die zonder afmelding afwezig zijn, zijn wij helaas genoodzaakt € 50 in rekening te brengen.