Mijn antwoord op eenzaamheid is liefde – Eenzaamheid tijdens de terminale fase in een leven

omslagWie van waarde wil zijn aan het bed van mensen die gaan sterven, komt van alles tegen. Natuurlijk met betrekking tot de gast of cliënt en diens naasten. Maar zeker ook via een spiegeling in zichzelf, in existentiële zin. Zo buiten, zo binnen. Niet hetzelfde, maar ook niet helemaal anders.

In deze publicatie gaat het over verbondenheid en alleen zijn: schetsen van eenzaamheid. Wat kunnen vrijwilligers in hospices en bij mensen thuis tegenkomen aan eenzaamheid bij stervenden? Is de stervende inderdaad eenzaam, of veronderstellen wij dat misschien? Hoe ziet deze eenzaamheid eruit? Wat ervaren vrijwilligers niet alleen bij de stervende, maar ook bij de naasten? Wat ervaart de vrijwilliger als zorgende zelf? En wat kun je als vrijwilliger betekenen? Daarover gaat dit boekje: Deel 4 in de VPTZ-reeks: Perspectieven van vrijwilligerswerk.

De VPTZ-reeks ‘Perspectieven van vrijwilligerswerk’ bestaat uit 6 boekjes. In deze serie worden meerdere aspecten van het vrijwilligerswerk wetenschappelijk belicht door Anne Goossensen en studenten van de Universiteit voor Humanistiek.

Uitgave: VPTZ Nederland, 2016
Prijs: €7,50 (excl. verzendkosten)
Download: niet digitaal beschikbaar
Bestellen: info@vptz.nl