Website en boekje ‘Samen zijn op afstand’ online

Woensdag 22 april 2020

Sinds vorige week staat  de website ‘Samen zijn op afstand‘ online. Via deze website is een online printbaar boekje beschikbaar. Doel van het boekje is de communicatie zo menselijk mogelijk te maken voor patiënten die in tijden van de Coronapandemie in isolatie verblijven. Het helpt patiënten en hun naasten, inspireert en informeert met praktische tips hoe ze samen in contact kunnen zijn en ook op afstand kunnen meeleven. Het nodigt uit tot een gesprek dat verder gaat dan medische onderwerpen.

Het boekje is op inhoud en vorm getest bij meerdere gebruikers: naasten van patiënten, patiëntvertegenwoordigers, zorgprofessionals en experts in de palliatieve zorg.

‘Samen zijn op afstand’ werd tijdens het evenement ‘Dutch Hacking Health – Hacking Corona’ ontwikkeld door een van de deelnemende teams en kreeg van een vakjury onder leiding van een vertegenwoordiger van het ministerie van VWS de Best-Human-Centered Award.

Dutch Hacking Health vond plaats in het laatste weekend van maart. Meerdere multidisciplinaire teams ontwikkelden tijdens dit door het UMC georganiseerde evenement samen met o.a. patiënten en zorgprofessionals innovatieve ideeën voor de zorg.

www.samenzijnopafstand.nl